Logo
Vegas – egy más világ
2018.06.06.

Vegas – egy más világ

Szerző:

Egy nap lefekvés előtt a Casino c. filmet néztem a barátnőmmel és annyira tetszett a film, hogy másnap már szállásokat és repjegyeket nézegettünk. Imádjuk ezt a filmet. Robert De Niro, Sharon Stone és Joe Pesci hatalmasat alakít benne. Gondoltam ezt a feelinget át kell élni, így hát belevágtunk az amerikai kalandba.

Május közepén néztük a filmet és már a hónap végére le voltak foglalva dolgok. Ahhoz képest – hogy Las Vegas – elég olcsón intéztünk magunknak szállást és repjegyet. Ugyebár 2017-ben lelőttek vagy 15-20 embert LV-ben. Ezért is elég olcsóak most arra az utak és hotelek, már ami a vegasi árakat illeti.

Nyolc éjszakára foglaltam egy szobát a Mardi Grass Hotelben, ami körülbelül húsz perces sétára volt a centrumtól. (THE STRIP – Végülis ez a centrum. Egy hosszú főút ami tele van csilli-villi kaszinókkal, hotelekkel, bárokkal, éttermekkel). A szállásunk három csillagos volt és nyolc éjszakára két személyre 350 eurót fizettem. Nem csalódtam a hotelben, mivel volt medence is és a szobánk is nagyon kényelmes és tágas volt. Ráadásul a repjegyeket is megúsztuk elég olcsón – 1400€t fizettünk ketten oda-vissza az útra. (átlagosan kb 1000-1200€ szokott lenni egy főre, tehát elég jól megúsztuk)

A hőmérséklet durva volt. Amint feljött a nap reggel körülbelül 33-35 fok lett. Napközben dél és délután között volt 40-44 fok is. Medence nélkül nehéz lett volna kibírni. Amint lement a nap a hőmérséklet visszaesett 25-28 fokra.

Azt, hogy mit akarunk megnézni, még otthon terveztük meg. Ami nagyon szuper volt, hogy amint leszálltunk a reptérről egyenes járat vitt minket a kocsi kölcsönző cégbe. Egyszerűen aki elmegy annak muszáj kocsit bérelnie. Az ottani természet / környezet gyönyörű – sivatag és végtelen utak. Amit megnéztünk: Hoover Dam, Red Rock Canyon, Grand Canyon. Megakartuk nézni Los Angelest is meg az óceánt, de ötórányi autózás állt a két város között, tehát oda végül nem mentünk.

Las Vegas szuper város, bár picit drága. A Stripen simán el lehet költeni a pénzed úgy, hogy észre sem veszed. Az első estén a Bellagio teraszán ittunk két sört, ami után 26 dollárt fizettem. De persze vannak helyek, ahol olcsóbbak a cuccok. A kajakérdés elég nehéz volt nekünk. Többnyire mindenhol Pizza Hut, Chicken Box, McDonalds, Burger King és hasonló gyorskajáldások voltak. Fincsi éttermet nehéz volt találni. Én körülbelül mindenhol chicken stripset vagy pizzát ettem. Rengeteg a túlsúlyos kövér ember. Ennyi kövér embert egy helyen rég láttam.

Ami nagyon nagy pozitívum volt, hogy voltak üzletek, ilyen gyógyszertár-féleségek, ahol legálisan lehet marihuánát venni.

Mindenki, aki teheti mennyen el egyszer, mert ez tényleg egy más világ.

Kardos István


Címkék: , , , , , , , ,
Ne maradj le az új beszámolóról, IRATKOZZ FEL! Mi értesíteni fogunk.