Logo
Kassa – a felvidéki Kelet “metropolisza”
2017.03.27.

Kassa – a felvidéki Kelet “metropolisza”

Szerző:

A tervekhez később, de legalább biztonságban megérkeztünk Kassára. Gyors bejelentkezés a szállásra és mentünk is ki a Főtérre. Mivel este volt és vasárnap, sőt az idő is eléggé lehűlt, így nem volt csoda, hogy pár éhes fiatalon kívül, akik a gyors büfében vártak sorra, alig volt valaki a téren. A legnagyobb showt az Erzsébet dóm vitte el. Gyönyörűen kivilágítva magasodott az épületek közé. Hazánk legszebb gótikus katedrálisa, Rákóczi fejedelmünk itt álmodja örök szabadságharcát.

Mi azon az estén nem harcolni, csak szimplán egy jót enni akartunk. Le is gurítottunk egy jó pofa cseh sört, hozzá benyomva pár szlovák specialitást is.

Másnap korábban keltünk, hogy legyen időnk mindenre. Kijelentkezés a szállásról, majd ismét megindultunk a főtér felé. Reggel már a rend őrei is buzgón végezték feladatukat. Csak úgy fotózták a lejárt parkoló jeggyel rendelkező autókat, sőt valaki papucsot is kapott négykerekűjére. A főtér a reggeli órákban nagyon szép arcát mutatta. Körbejártuk nyugodt tempóban az óvárost, mivel az előző este kiszemelt kávézó csak tíz után nyitott. A kávézó eléggé előkelő helynek nézett ki, de az árak barátságosak voltak. Miközben kedvenc “feketénket” fogyasztottuk megterveztük aznapi célpontjainkat. Zárásként pár klasszikus szuvenír (hűtőmágnes, zászló, képeslap) beszerzése, majd uzsgyi tovább.

Írta és szerkesztette: Kádek Péter és Borka Zoltán
K.P., B.Z., Rybár Patrik


Címkék: , , , ,
Ne maradj le az új beszámolóról, IRATKOZZ FEL! Mi értesíteni fogunk.