Logo
Szingapúr – A jövő városa
2018.12.06.

Szingapúr – A jövő városa

Szerző:

Egy röpke kis időre belekóstolhattunk ebbe a furcsa törvények által igazgatott városba. Szállásunk a világhírű Marina Bay Resort-ban volt. Hatalmas komplexum, mely magában foglal mindent, amit csak lehet: hotel, casino, éttermek és bevásárlóközpontok.


Egy éjszakát töltöttünk el ebben a csodában, melynek láttán tátva maradt a szánk. A hotel az öböl központjában található, mindenhonnan jól látható, szinte tekintélyt parancsoló épület. Egyik oldaláról egy csodaszép park veszi körül a maga kissé Avatarra emlékeztető szuperfáival, a másik oldalról pedig az öböl, ahol minden este turisták százai gyülekeznek, hogy megnézzék a 15 perces lézeres, zenélő szökőkutat. Mivel csak egy éjszakát töltöttünk a hotelben, első utunk máris a tetőn található, feszített víztükrű medencéhez vezetett. Kezdett ránksötétedni, így elsőosztályú helyről nézhettük a város kigyúló fényeit. Magáról a híres medencéről: hatalmas, nagyon szép, de a legkevésbé sem úszásra és fürdésre van kitalálva. Elmosolyodva néztük, ahogy mindenki szelfibotokkal áll a vízben és pózol, háttérben a város panorámájával, nade nem tartott ám sokáig, mire mi is beálltunk a sorba. Sőt, mivel már esteledett, másnap reggel korán felkeltünk, hogy még a nappali fényeknél is készíthessünk néhány képet a ”világ tetején”.


A nap további részében sétáltunk a városban, körbesétáltuk az öblöt, megnéztük a parkot. Már már hagyománnyá kezd válni, hogy a világ különböző helyein tiszteletünket tesszük az ismert Hard Rock Cafe bárjaiban. Ez nem maradt ki Kuala Lumpurban sem és nem hagyhattuk ki Singapore-ban sem.


A városban sétálgatva az ember elámul a rend és tisztaság láttán, mi is azon gondolkodtunk, vajon mikor takarítják az utcákat, mert a nap folyamán nem láttunk ilyesmit. Itt nem probléma az eldobált szemét, nincsenek leragadt rágógumik, és mivel furcsa törvényekkel szabályozzák a rendet (javaslom guglizz rá, tuti elmosolyodsz), a turistának sem jut eszébe szemetelni – borsos a büntetés összege.
Azt mondják Singapore város a jövőből. Lehet benne valami, fejlett, ragyogó, számomra filmhez hasonlítható.


Este még volt időnk újra megnézni a lézershow-t majd elbúcsúztunk és elindultunk hazafelé.


Gyönyörű kalandban volt részünk, felejthetetlen élményekkel érkeztünk haza. Kuala Lumpurban összemixeltük a keleti világot, bele csöppentünk egyik pillanatból a másikba. Balin megismertünk egy teljesen más, számomra már-már misztikus világot, érdekes kultúrát, alázatos, őszinte hittel teli embereket, a természet igazi, érintetlen szépségét. Singapore-ban pedig előre néztünk, kissé tényleg a jövőbe, a fejlődés felé. Mert bizony van hova fejlődni.


És hogy merre tovább? Ki tudja a világ nagy, a bakancslista hosszú és a pipa még kevés, így bízom benne hamarosan jövök még új beszámolóval.

Juhász Orsolya


Címkék: , , , , , , , ,
Ne maradj le az új beszámolóról, IRATKOZZ FEL! Mi értesíteni fogunk.