Logo
A bosnyák roadshow Blagaj és Neum között
2018.06.05.

A bosnyák roadshow Blagaj és Neum között

Szerző:

Blagaj nincs messze Mostar városától. Húszperces autóút és ott vagy. Nem gondoltam volna, hogy így el fog húzódni a blagaji kitérőnk. Éhesek voltunk, mint egy orosz hadifogoly. Hoztuk a formánkat és ismét letámadtuk az egyik helyi éttermet. Úgy kell elképzelni, mint egy partizánakciót. Az egyik előremegy és kiszagolja, hogy minden rendben, majd füttyent és támadás. A pincérek persze örültek a rövid magyar honfoglalásnak, mi pedig nem voltunk sóherek, hiszen úgy szórtuk a pénzt, mint az arab sejkek. Bő két órát ettünk, ittunk és emésztettünk, felborítva a teljes időbeosztásunkat. Időt azért szenteltünk arra, hogy a derviskolostort közelről is megcsodáljuk.

A követekző célállomás Počitelj volt Itt a tempót fokoztuk. Nagymamák árulták helyi szörpjeiket, ami jól jött a dög melegbe. Megmásztuk a várat, hogy utána az egyik legszebb boszniai panoráma táruljon elénk. Természetesen közülünk páran ismét hozták a formájukat. Oda is felmásztak ahová normális ember erre nem vetemedne, de mi tudjuk, hogy bolondoké a világ. Mi pedig bármire képesek vagyunk egy jó kép érdekében. Durván egy órát tekeregtünk a település ódon falai között. Tudtunk volna tovább is maradni, de az idő ketyegett.

Szélsebesen gurultunk Neum felé. Dávid mellettem olyan durván váltogatta a sebességet a szerpentineken, hogy arra vártam, mikor döglik bele a kocsink az egészbe. A háromkocsis karavánt Peti vezette, aki úgy rallyzik a Balkánon, mint egykor James Hunt a Forma 1-es pályákon. Péterünk annyira előrement, hogy elvesztettük. A másik két kocsi meg ment tovább, majd arra lettünk figyelmesek, hogy Neum egyre távolodik tőlünk. Leálltunk az út szélén, újratervezés és vissza a városba. Este hat óra körül parkoltattuk le az autókat. Petiék már a tengerparton pihentek és vártak minket. Fürödtünk egy jót, majd miután mindenki kiásztatta magát még hátra volt egy masszív távolság Trebinjéig, ahol már a szerbek voltak az urak.

Borka Zoltán
Sárik Éva, Kádek Péter, Kázmér Miklós, Rybár Patrik


Címkék: , , , , , , , , , , ,
Ne maradj le az új beszámolóról, IRATKOZZ FEL! Mi értesíteni fogunk.