Logo
A Felvidék legszebb főterén (Bardejov)
2017.03.26.

A Felvidék legszebb főterén (Bardejov)

Szerző:

Lviv után folytattuk az utunkat a keleti végeken, de már hazai pályán. Kassára igyekeztünk, de útba esett Bártfa kicsiny városa is, így adva volt, hogy egy kisebb időre megpihenünk Szlovákia egyik legszebb főterén.

Vasárnap volt és eléggé kihalt hangulatot mutatott a főtér (Radničné námestie). Minket ez nem zavartatott, sőt a nap is szépen kisütött. Brutális panoráma fotókat tudtunk így csinálni a térről. A képek készítése közben egy jó kávéra is megjött az étvágy. Be is ültünk ott egy kávézóba, de olyan cigifüst fogadott minket, hogy szinte vágni lehetett a levegőben. Sebaj, ha már ott voltunk, legalább kibírtuk és a kávé sem volt rossz.

 

Miután végeztünk tettünk még egy kört a főtér körül, mire elkezdtek harangozni. Jött a hatórás mise és szépen elkezdtek megjelenni az emberek is. Elég szép számmal fiatalok is a templomba igyekeztek, mintha valamit ingyen osztogattak volna bent. Persze ez nem gond, hogy a keleti végeken az emberek vallásosabbak, mint mi felénk. Igyekeznünk kellett tovább menni, mivel az óra ketyegett és Kassa még odébb volt.

Írta és szerkesztette: Kádek Péter és Borka Zoltán
K.P., Rybár Patrik


Címkék: , , , , , ,
Ne maradj le az új beszámolóról, IRATKOZZ FEL! Mi értesíteni fogunk.