Logo
A húsvéti nyuszi esete a Balkánnal – Bevezető
2017.04.25.

A húsvéti nyuszi esete a Balkánnal – Bevezető

Szerző:

Húsvét hétvégéjén, péntek kora reggel gyűl a tömeg a budapesti Pöttyös utcánál. Kemény kilenc ember egy kupacban, kik valamire készülnek. Nem tüntetés, se nem polgárpukkasztó cselekedet, csak a Balkánra tartanak.

Nyilván előzményei is voltak az útnak. Huszty Zoli, a túra egyik “szellemi atyja” már évek óta szervez a húsvéti ünnepek köré különleges utakat. Gyors értesítések következtek azoknak, akik érdekeltek lehetnek a kalandban, majd összeállt a haditerv is. Az előző utakból tanulva most jóval kevesebb ruhát pakoltam, hiszen nem divatbemutatóra készültem. Az időjárás is jónak ígérkezett, így adva volt, hogy egy tartalmas és élményekkel teli programot fogunk teljesíteni.

Öt nap alatt három balkáni ország (Szerbia, Bosznia, Horvátország) egy szeletét ismerhettük meg. Olyan helyeken járhattunk, ahol a helyiek csodálkozva néztek ránk, hogy mit keresünk ott, mivel a dübörgő globális turizmus – szerencsére – még nem árasztotta el ezt a színes régiót. Mennyei dolgokat zabálhattunk és mivel a balkáni népek igazi szeszkazánok, adva volt, hogy a rakija és a dunja (birspálinka) bűvöletében mi is bűnbe essünk.

Érdekes szállások, hangulatos tájak, népek, kultúrák, vallások kombinációja várt minket. Nem maradt más hátra, hogy az autókba beülve – jómagammal együtt kilenc kalandvágyó lélek – nekivágjunk az útnak.

Itt a nyuszi, hol a nyuszi 3 megállója:

Borka Zoltán


Címkék: , , , , , , , , ,
Ne maradj le az új beszámolóról, IRATKOZZ FEL! Mi értesíteni fogunk.