Logo
Galícia felfedezése, felvidéki extrákkal – Bevezető
2017.04.02.

Galícia felfedezése, felvidéki extrákkal – Bevezető

Szerző:

Ha a lengyelek képesek voltak az ukránokkal 2012-ben egy közös labdarúgó Európa-bajnokságot összehozni, akkor méltán érezhettük azt, hogy mi is megtudjuk rendezni a mi kis galíciai (lengyel-ukrán) körutunkat, megbolondítva jópár felvidéki (szlovákiai) nevezetességgel.

Hogy miért pont ilyen körutat lőttünk be magunknak? Ezt nem tudom megmondani. Általában aki szeret utazni, annak csak egyszer bekattan valami város vagy régió, majd erősen rákoncentrál, megtervezi az út részleteit és el is megy élvezni azt. Mi is így voltunk ezzel, így aztán a tervezés fázisa is izgalmas volt.
A szállások esetében fontos volt nekünk, hogy az adott városnak közel a központjában legyen és ne legyen egy putri hely.

Biztosítást is kötöttünk, biztos ami biztos alapon. Ukrajnában előtte még nem jártunk, az is igaz, hogy nem a keleti végébe mentünk, ahol lövik egymást az oroszokkal, de azért mindenkinek ajánlatos, ha egy eddig nem látott országba megy akkor biztosítsa be magát. Az út költségeibe simán belefért nekünk is az a 8 euró 6 napra. Mivel több helynél is megálltunk, így adva volt, hogy autóval megyünk. Kényelmes és magunk osztottuk be időnket, hogy mikor tartunk szünetet, ha éppen úton vagyunk.

A galíciai régió, időjárás szempontjából olyan szeszélyes, mint egy nő. Egyszer süt a nap, majd rád szakad az ég, kapsz erős szelet is, ha úgy kívánja. Így aztán ajánlatos rétegesen pakolni. Igyekeztünk mi is így pakolni dolgainkat.

Miután minden összeállt elérkezett az a nap, mikor is útra keltünk. Kora szerdai reggelen ketten Érsekújvárból elvonatoztunk Bánkesziig (Bánov), hogy aztán harmadik társunkkal és az ő autójával folytassuk utunkat.

A galíciai körút 10 megállója:

Írta és szerkesztette: Borka Zoltán és Kádek Péter
K.P.


Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ne maradj le az új beszámolóról, IRATKOZZ FEL! Mi értesíteni fogunk.